Uitvaart

Een betekenisvol afscheid verzekerd

Uitvaartverzekeringen

Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunen en inspireren wij nabestaanden bij het organiseren van begrafenis of crematie. En we maken dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een uiterst lage premie

Want wist je dat de meesten niet (voldoende) verzekerd zijn? Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de bevolking een uitvaartverzekering een morele verplichting vindt. Toch is het overgrote deel van de bevolking onderverzekerd en een klein deel heeft helemaal geen uitvaartverzekering. De kosten voor een uitvaart zijn in de afgelopen jaren sterk gestegen. Een goede reden om nu even stil te staan bij je uitvaartverzekering. Voor enkele euro’s per maand sluit je al een betrouwbare uitvaartverzekering. De beste en goedkoopste uitvaartverzekeringen kun je bij ons vergelijken.
Wij vergelijken de uitvaartverzekeringen van o.a:

  • Monuta
  • Reaal
  • YardenCaelesta
  • Ardanta
  • ASR
  • Dela

Extra kosten door persoonlijke wensen
Daarbij vinden steeds meer mensen het belangrijk om aan dat afscheid een persoonlijke invulling te geven. Een afscheid dat aansluit bij jouw manier van leven. Zonder dat je partner, kinderen of familie daarvoor de praktische zorg op zich hoeven te nemen. Of de kosten moeten dragen. Die persoonlijke wensen brengen vaak extra kosten met zich mee. Nabestaanden kunnen daardoor achteraf met een flinke rekening geconfronteerd worden. Met een goede uitvaartverzekering voorkom je dat.

Stijgende uitvaartkosten
Vaak wordt er gedacht: “Ach, tegen die tijd is er wel geld”. En natuurlijk, we gaan ervan uit dat onze eigen uitvaart nog ver van ons af ligt. Maar dat betekent ook dat de kosten van die uitvaart nog heel wat tijd hebben om te stijgen. Over de afgelopen 20 jaar zijn de uitvaartkosten jaarlijks met 4,5% gestegen. Dit is 1,5 keer harder dan de kostenstijging voor het levensonderhoud! Door zelf een bedrag opzij te zetten kom je tegen de tijd van overlijden waarschijnlijk een flink bedrag tekort. Of je moet steeds in de gaten blijven houden of dat bedrag nog wel toereikend is om de uitvaart mee te betalen. Met een waardevaste uitvaartverzekering ben je er zeker van dat je op het moment van overlijden verzekerd bent voor de dan geldende kosten, ook al blijven deze zo fors stijgen als de afgelopen twintig jaar.

Direct verzekerd voor het volledige bedrag
Bovendien ben je met een uitvaartverzekering vanaf het eerste moment gedekt voor de kosten van de uitvaart. Wanneer je zelf geld opzij zet, is het nog maar de vraag of je op het moment van overlijden al genoeg gespaard hebr.

Multiculturele uitvaart.
Wil je in je geboorteland begraven of gecremeerd worden dan kies je voor een Multiculturele Uitvaart Geldverzekering. Dit is een kapitaal uitvaartverzekering waarbij je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag bepaalt. Wij willen je hier in een persoonlijk gesprek vrijblijvend een advies in geven mocht je meer informatie willen.

Wil je weten of je kunt besparen op je huidige uitvaartverzekering?
Of heb je er nog geen en wil je weten wat je per maand kwijt zou zijn als je er een afsluit? Bel Financieel Adviesgroep Apeldoorn voor een afspraak, zoals je gewend bent blijft bij ons een offerte opmaken kosteloos. Je moet toch immers kunnen vergelijken?

Wens je een persoonlijker uitvaart? Breng dan eens een bezoek aan www.uitvaartdichter.nl