Leven

De basisvormen en combinaties

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn verzekeringen waarbij de premie en/of de uitkering afhankelijk zijn van ‘het verzekerde leven’, dus het op een bepaalde datum al dan niet in leven zijn van de verzekerde.

Er zijn ook levensverzekeringen waarbij een kapitaal opgebouwd wordt, waarmee een uitkering wordt gedaan op een vastgestelde datum indien de verzekerde nog in leven is. Met deze twee basisvormen zijn allerlei combinaties te maken. Op die manier zijn levensverzekeringen op jouw situatie en individuele wensen af te stemmen. Wij hebben de kennis in huis om je hierover goed te adviseren.

Lijfrentepolissen

Als het pensioen dat je opbouwt via je werkgever niet voldoende is, kun je bij ons een lijfrentepolis afsluiten. Het komt er in het kort op neer dat je door een periodiek inleg naar een groot kapitaal toe spaart. Deze periodieke inleg kun je tot bepaalde hoogte aftrekken van je inkomen waardoor je fiscaal voordeel hebt.

Het kapitaal dat je bij elkaar spaart in deze lijfrentepolis wordt vanaf een door jou te kiezen datum in gedeelten uitgekeerd. Je hebt dus nu en in de toekomst voordeel van een lijfrente polis. Omdat er haken en ogen aan kunnen zitten, lichten wij je graag goed in.

Koopsompolissen

Een koopsompolis lijkt sterk op een lijfrentepolis. Het grote verschil is dat er in tegenstelling tot een lijfrentepolis geen periodieke inleg wordt betaald, maar een bedrag ineens: de koopsom. Ook hier geldt dat je voor een goed advies bij ons terecht kunt.

Pensioenen

Bij pensioenen denk je aan de periode dat werken niet meer nodig is. Het klinkt erg eenvoudig. Tijdens je werkzame leven bouw je een kapitaal op en als de pensionering is aangebroken moet dat kapitaal weer in gedeelten uitgekeerd worden.

Naast het pensioen dat je wellicht via je werk opbouwt, zijn er vele mogelijkheden om een aanvullend pensioen te verzekeren. Vaak is dat zelfs noodzakelijk. Meer dan 70% van Nederland heeft namelijk een pensioengat! Dat kan gebeuren wanneer je verandert van baan of werkgever. Maar ook doordat pensioenregelingen en allerlei ouderdomsuitkeringen niet optimaal zijn.

Of je later een tekort hebt, kunnen wij voor je berekenen. Wij kijken dan bij diverse maatschappijen (het voordeel van een onafhankelijke adviseur) zodat we de voorwaarden kunnen vergelijken en een juiste vrijblijvende offerte kunnen aanbieden.

Tips bij het afsluiten:

  • Welke vorm levensverzekering voor jou het meest gunstig is valt niet te zeggen. Daarom is het verstandig om je goed te laten informeren, vraag desnoods meerdere offertes aan. Let op of de offertes naast de premies en de uitkeringsbedragen ook een overzicht geven van de afkoopwaarde.
  • Vul de medische vragenlijst eerlijk in. Als uitkomt dat je hebt gelogen kan je uit de verzekering worden gezet. De betaalde premie krijg je dan niet terug.
  • Maatschappijen hanteren vaak een rokerstarief voor rokers. Je betaalt dan meer premie voor je levensverzekering. Niet-rokers zijn dus voordeliger uit.

Schroom wanneer je vragen hebt, niet om een afspraak te maken. Je sluit immers niet elke dag een dergelijke verzekering af. Bij Financieel Adviesgroep Apeldoorn kun je voor een vrijblijvende afspraak terecht om  alle mogelijkheden op een rij te zetten, waarbij we al je vragen graag beantwoorden.