Hypotheken

Zoveel opties en kenmerken...wij maken je wegwijs

Welke hypotheek past bij mij?

Het zoeken naar een huis, het berekenen van je maximale hypotheek tot het bieden op een koophuis: het kan een ingewikkeld proces zijn.

Wij willen je hierbij graag van dienst zijn en gaan eerst samen met jou bekijken welke hypotheek bij jou past. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en financiƫn, zodat jij voldoende ruimte overhebt naast de maandlasten van je hypotheek, zodat je nog 'prettig kunt leven' en dus in welke prijsklasse je een woning kunt gaan zoeken.

Wanneer je je droomhuis hebt gevonden om je 'thuis' van te gaan maken, komt het spannende gedeelte van de aankoop. Hoe te onderhandelen; hoe ga je dit aanpakken? Simpel: wij gaan dit samen met jou doen. Graag helpen wij met het bieden en de aankoop van de woning, oftewel wij ontzorgen je.

Wij bieden je eigenlijk het complete pakket aan: de hypotheek, de onderhandelingen, het maken van een financieel plan, de offerte en de afhandeling bij de notaris.
Maak daarom vrijblijvend een informatieve en kosteloze afspraak om alles te weten te komen over de verschillende hypotheekvormen, de NHG Hypotheek en kosten voor een eventuele verbouwing.

Hypotheekrente vast of variabel?

Een van de keuzes die er gemaakt moet worden bij het afsluiten van een hypotheek is of je een vaste of variabele rente neemt.

Een vaste rente betekent dat de rente vaststaat voor een bepaalde periode; deze kan 5, 10 of 15 jaar of soms nog langer zijn. Je weet zo dus wat elke maand de vaste last is.

Bij een variabele rente stelt de geldgever/bank iedere maand de rente opnieuw vast waardoor je maandlasten kunnen schommelen. Deze vorm is vaak lager dan de vaste rente waardoor je aanzienlijk goedkoper uit kunt zijn. Het nadeel is echter dat de maandlasten constant onzeker zijn en de variabele rente is dan ook alleen geschikt wanneer een forse rente verhoging niet tot financiƫle problemen kan leiden.

Inlooprente

Veel banken kennen deze mogelijkheid. Tijdens de inlooprente, die doorgaans slechts een of twee jaar duurt, heb je de mogelijkheid zelf het moment te kiezen waarop je over wilt stappen naar een langer rentecontract.

Een goede mogelijkheid wanneer je verwacht dat de rente nog zal dalen. Om de kans te voorkomen dat je bij een onverwachte rentestijging te laat zou reageren, bieden sommige geldgevers de mogelijkheid jouw wensen vooraf op te geven.

Hypotheekadviseur

Het zijn al deze details die er voor zorgen dat het afsluiten van de juiste hypotheek veel specialistische kennis vereist. Daarom is het van groot belang om in zee te gaan met een deskundige en integere hypotheekadviseur die onafhankelijk advies kan geven en met diverse hypotheekverstrekkers samen werkt.

Een bank kan namelijk alleen het eigen product adviseren waardoor deze vaak niet de laagste rente biedt met de beste voorwaarden.

Mocht je meerdere gesprekken nodig hebben om tot een weloverwogen keuze te komen – een huis koop je niet iedere dag – dan zijn er bij ons geen extra of verborgen kosten. Dit is een van de eigenschappen van Financieel Adviesgroep Apeldoorn waarmee wij ons onderscheiden.

Download de NHG Werkgeversverklaring